8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

12.10.2021 / 15:37 Crna hronika - Pretresi u I. Sarajevu i Sarajevu

U akciji "Kasper" uhapšeno šest osoba, pronađena droga

U akciji "Kasper" uhapšeno šest osoba, pronađena droga
Foto: Screenshot
Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo ealizovali su akciju "Kasper" usmjerenu na razbijanje grupe lica, ...

... koja su povezana radi vršenja ilegalne proizvodnje i prodaje opojne droge na području koje operativno pokriva ova uprava.

Na osnovu naredbi Osnovnog suda Istočno Sarajevo izvršeni su pretresi na osam lokacija i to pet na području Istočnog Sarajeva i tri na području Kantona Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Lišeno je slobode šest lica koji će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

RTRS nezvanično saznaje da su uhapšeni bračni par Milan i Darija Lučić, Slaviša Vuković, Željko Ćorović, Aldin Alić i Nedim Ibuš.

U navedenoj akciji ukupno je pronađeno i oduzeto 58 stabljika indijske konoplje - ukupno oko tri kilograma opojne droge marihuana, 33,28 grama opojne droge spid i više mobilnih telefona i sim kartica.

Pored pripadnika PU Istočno Sarajevo u akciji su učestvovali i pripadnici Ministarstva untrašnjih poslova Kantona Sarajevo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo