8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

13.10.2021 / 00:13 Fudbal - Kvalifikacije za SP

Srbija savladala Azerbejdžan, Ronaldov hat-trick protiv Luksemburga

​Fudbaleri Srbije savladali su reprezentaciju Azerbejdžana sa 3:1 u kvalifikacijama za SP u Kataru.

Srbija je do vodstva došla golom Vlahovića u 30. minuti iz penala.

U samom finišu prvog poluvremena golman Srbije napravio je grešku kada je poklonio loptu Mahmudovu koji je pogodio prazan gol Srbije za 1:1.

Ipak, Srbija je nastavila oštru igru u drugom poluvremenu i do novog vođstva došla je u 53. minuti. Šutao je Lazović a na odbijenu loptu golmana Azerbejdžana naišao je Vlahović i pospremio je u mrežu, kome je ovo bio četvrti gol u sedam mečeva, piše NN.

Tačku na ovaj meč stavio je Tadić golom iz penala u 83. minuti

Srbija je na prvoj poziciji u grupi sa 17 bodova, dok je Portugal drugoplasirani sa bodom manje, ali sa utakmicom zaostatka.

Portugal je u drugom susretu ove grupe savladao Luksemburg sa uvjerljivih 5-0. Cristiano Ronaldo je sa dva pogotka sa bijele tačke u 8. i 13. minuti doveo Portugal u prednost od 2-0, a treći pogodak u prvom poluvremenu postigao je još jedan fudbaler Manchester Uniteda Bruno Fernandes. U drugom poluvremenu u listu strijelaca upisao se i vezni fudbaler Sportinga Palinha, da bi konačan rezultat postavio Ronaldo svojim trećim golom na utakmici.

Cristiano Ronaldo tokom reprezentativne karijere postigao je 10 hat-trickova što je dovoljno da trenutno zauzme još jedan rekord u reprezentativnom fudbalu.

Portugal i Srbija odmjeriće snage 14. novembra u Lisabonu.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo