10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

13.10.2021 / 15:37 Fudbal - Borba za U17 Euro

Kadeti BiH porazom okončali kvalifikacije

Kadeti BiH porazom okončali kvalifikacije
Foto: NFSBiH
U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su danas u Helsinkiju sa 0:1 od odgovarajuće selekcije Švicarske u susretu 3. kola grupe 7, prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Švicarci do prednosti dolaze već u 3'. Kevin Krasniqi prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u kazneni prostor bh. tima za Labinota Bajramija koji je precizan za 1:0.

Nakon toga, bh. reprezentativci su tokom čitave utakmice nastojali da dođu do izjednačenja i igrali su veoma ofanzivno što pokazuje i odnos u šutevima (18:3), te udarcima u okvir gola (7:2) u korist reprezentacije BiH, međutim nisu uspjeli da postignu pogodak.

Selektor Nermin Šabić je danas na teren izveo sljedeći sastav:

Arman Šutković, Patrik Zrnić, Niko Božičković, Mahir Rizvanović, Marsel Zrnić, Bakir Nurković, Ante Prusina (88. Sergej Damjanić), Niko Kovač, Kenan Lamadžema, Seid Pramenković (74. Sergej Bogdanić), David Čamber (74. Luka Misimović).

U drugom susretu grupe Finska je sa 4:0 pobijedila Gibraltar.

Bh. kadeti su na turniru u prva dva kola pobijedili Gibraltar sa 6:1, dok su sa Finskom remizirali 1:1, te su sa 4 boda zauzeli 3. mjesto u grupi. Prva je Švicarska sa 7, dok je Finska na drugom mjestu osvojila 5 bodova. Gibraltar je turnir završio kao posljednji sa tri poraza.

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine ima šanse da se kao jedna od 4 najbolje trećeplasirane ekipe plasira u elitnu kvalifikacionu rundu. Poredak trećeplasiranih biće poznat kad se završe turniri svih kvalifikacionih grupa u novembru ove godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo