8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

14.10.2021 / 22:55 Tenis - Mladi bh. teniser

Marko Maksimović u finalu teniskog turnira u Monte Carlu

Marko Maksimović u finalu teniskog turnira u Monte Carlu
Foto: Vijesti.ba

Mladi, talentovani, bosanskohercegovački teniser Marko Maksimović plasirao se u finale Mastersa u Monte Carlu za igrače do 16. godina.

Rođeni Dobojlija jučer je izbacio drugog nosioca na turniru češkog tenisera Petra Brunclika, a danas je savladao i trećeg nosioca poljskog predstavnika Jakuba Jerdzejczaka sa 2-1 u setovima.

Maksimović nije najbolje ušao u meč, Jedrezejczak je već u prvom sezu osvojio brejk, koji je sačuvao do kraja prvog seta, te ga na kraju riješio u svoju korist sa 6-3.

Nije ni drugi set počeo najbolje za našeg tenisera, vodio je Poljak u jednom trenutku sa 4-1 u gemovima, ali je tada uslijedila maestralna serija mladog Maksimovića. Naš teniser je izjednačio rezultat na 5-5, a na kraju i riješio set u svoju korist sa 7-5.

U trećem setu Maksimović je nastavio sa sjajnim igrama. Oduzeo je protivniku dvije brejk lopte i u jednom trenutku vodio sa 4-0, ali se ni poljski teniser nije predavao. Uspio je da izjednači na 5-5, međutim Maksimović je ostao koncentrisan i ipak na kraju set riješio sa 7-5, a meč sa 2-1 u svoju korist.

Marko je inače jedan od najperspektivnijih sportista u našoj zemlji i član Teniskog kluba Doboj.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo