-3°C
Mostar 0°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

15.10.2021 / 21:12 Fudbal - Premiership

Klopp: Newcastle će biti supersila!

Klopp: Newcastle će biti supersila!
Foto: Vijesti.ba
Liverpoolov trener Jurgen Klopp otkrio je kako gleda na to što su Newcastle preuzeli saudijski milijarderi.

Taj klub je prošlog tjedna prodan saudijskom investicijskom fondu (PIF) za 305 milijuna funti i u klub je ušla garnitura koja raspolaže s 320 milijardi dolara. Newcastle je tako preko noći postao, bez ikakve konkurencije, najbogatiji klub na svijetu, a Klopp smatra da će to potpuno promijeniti europski nogomet. Predsjednik PIF-a je Mohammed bin Salman, princ Saudijske Arabije.

“Ne želim razvlačiti tu temu jer to nije moj posao. No, ne postoje dva stava oko pitanja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. Tu nema rasprave. Ne razumijem kako je to neko dopustio uprkos brojnim pitanjima vezanih za temu ljudskih prava u toj zemlji. To jednostavno ne mogu shvatiti, ali o tome su odlučivali neki drugi ljudi“, rekao je Klopp za njemački Sky i nastavio:

“Što se samog nogometa tiče, mislim da je jasno da će oni biti supersila. To je treći klub na svijetu koji je u vlasništvu neke države, s time da ovaj pripada najbogatijoj porodici na planetu. Mogućnosti koje imaju su nevjerovatne. Kad se osnivala Superliga, čitav svijet je bio protiv nje, a sad imamo Superligu praktički za jedan klub. Newcastle će sigurno dominirati evropskim nogometom narednih dvadeset ili trideset godina.”

Klopp smatra da Newcastle teško može povući previše loših poteza.

“Nije teško zabrljati i spiskati puno novca. No, na duge staze u nogometu jednostavno ima previše dobrih igrača i dobrih stručnjaka i Newcastle će ih s vremenom sve dovesti. Ja nisam jedini koji je zabrinut zbog toga, ali budući da svi šute i ništa ne govore, neću ni ja reći zaista što mislim. Tako je kako je, moramo naučiti živjeti s tim“, rekao je Liverpoolov trener.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo