4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

17.10.2021 / 21:08 Politika - Banja Luka

Milorad Dodik: Neću odustati, došlo je vrijeme

Milorad Dodik: Neću odustati, došlo je vrijeme
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik večeras je, drugi put u četiri dana, ponovo gostovao na RTRS-u.

On je rekao da će doći na sutrašnji sjednicu Predsjedništva BiH.

- Glasaju protiv svih odluka, jer se ništa nije promijenilo u pogledu zahtjeva NSRS, rekao je Dodik.

Komentirao je i izjave Mirka Šarovića.

- Oni su se opredijeli, SDS nije niti srpska, niti demokratska, niti stranka. To nema veze s onom strankom koja je povela narod. Nažalost, oni su se opredijelili da vuku poteze kakvi se od njih očekuju a to je da šute i napadaju porodicu Milorada Dodika, rekao je on.

On je dodao da je glavni cilj ne dozvoliti izmjene Ustava BiH, jer će doći vrijeme kada se sve vraća na početne ustavne pozicije.

- To vrijeme je došlo. Razlog je Inzko, Ustavni sud, ministar koji otkaže vježbu sa Srbijom, Bisera Turković, Željko Komšić, Schmidt ...

Komentirao je i pismo državnog sekretara SAD Anthony Blinkena.

- Zašto to potencira, neke ograničene ustavne reforme. Da bi regulirao sve što je do sada izmijenjeno, rekao je Dodik i dodao da nema šanse da odustane.

Rekao je da ljudi ne treba da budu zabrinuti za sebe i porodice.

- Brine me pandemija i ovi koji ne shvaćaju šta rade. Ovo što čujete ovu galamu iz Sarajeva, to je odraz nemoći. Niko ne kaže da nemamo ustavne ovlasti. Ja sam spreman da se žrtvujem, ali neću žrtvovati niti jednog čovjeka. Ovo nije ludilo Milorada Dodika, nego potreba Republike Srpske, rekao je on i ponovio da neće dovesti mir u pitanje i da nikakvih sukoba neće biti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo