7°C
Mostar 11°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

22.10.2021 / 22:13 Politika - Očekuje spas od Vučića

Dodik najavljuje svoj politički kraj: Na kraju, bolje da odem časno

Dodik najavljuje svoj politički kraj: Na kraju, bolje da odem časno
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Angela Merkel, Viktor Orban, Janez Janša i Josep Borrell samo su neki od lidera EU koji, po riječima premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, s oprezom i neodobravanjem čitaju poruke Milorada Dodika.

Istovremeno, zastupnici u Evropskom parlamentu glasno apeliraju na potrebu uvođenja sankcija Dodiku. Pozivi stižu iz Austrije, Holandije, Njemačke ... Jasan stav iznijeli su i predstavnici zemalja članica NATO-a, kao i američke administracije koja sprema nove sankcije i u tome ima javnu podršku Velike Britanije.

U takvoj situaciji Milorad Dodik sutra odlazi u Beograd kod Aleksandra Vučića od kojeg, kako sam priznaje, "ne traži podršku u cijelosti, ali očekuje razumijevanje".

- Ja sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo i značajan dio svog života. I nemam namjeru na kraju ..., počeo je vidno iscrpljeni Dodik rečenicu, pa zastao:

- Mi je bolje, ako se ispune sve ove prijetnje o ovome, onome ... čujem danas svašta o sebi. Bolje da odem časno i dostojanstveno, a ne da bude poltron i da budem neko ko je lomljiv. .

Dodik je u najavi sankcija ovoga puta izostavio reći da bi to bio datum samostalnosti RS, kako je to tvrdio nekoliko dana ranije kada sankcije nisu bile toliko izgledne kako jesu danas.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo