14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

24.10.2021 / 10:44 Politika - Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac: Opozicija razočarana jer niko ne podržava sankcije

Košarac: Opozicija razočarana jer niko ne podržava sankcije

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je Srni da reakcije opozionara u Republici Srpskoj nakon susreta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem govore da oni nisu gledali konferenciju za...

...novinare dvojice predsjednika, već da su svoje komentare pisali na osnovu onoga šta su oni željeli da se dogodi na tom sastanku u Beogradu.

- Građani Republike Srpske i sa te pres-konferencije čuli su ono od čega opozicionari danima bježe, a to je da će Republika Srpska nastaviti da se bori za svoja Ustavom garantovana prava pravnim i političkim sredstvima - istakao je Košarac.

On je rekao da mu reakcije opozicije govore da su razočarani činjenicom da niko u srpskom narodu, bez obzira s koje strane Drine gledali, ne bi podržao da opoziciju Republike Srpske okupatori dovedu na vlast smjenjujući legalno izabrane političare u Srpskoj.

- Primjetno je da su nakon Dodikove reakcije da "nema ništa tajno što neće biti javno", opozicionari horski počeli da ponavljaju da oni očekuju da Dodika smijene na izborima, a ne da ga neko uklanja sankcijama. I ta rekacija je iznuđena zbog osuda javnosti u Republici Srpskoj koja je shvatila da sankcije u Republici Srpskoj prizivaju bošnjački političari, ali i opozicioni prvaci u Srpskoj svjesni da na izborima protiv Dodika nemaju šanse - istakao je Košarac.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo