1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

25.10.2021 / 18:35 Politika - Banja Luka

Opozicija u RS: Zajedno u Prijedoru, uskoro novi protesti

Opozicija u RS: Zajedno u Prijedoru, uskoro novi protesti
Foto: SDS
U Banjoj Luci danas su se sastali lideri i delegacije opozicionih stranaka RS nakon čega su govorili na pres konferenciji.

- Postignut je dogovor da za izbor gradonačelnika Prijedora nastupimo zajednički - kazao je Branislav Borenović, lider PDP-a.

Dodao je da će do petka prijaviti koaliciju i zajedničkog kandidata.

- Važno nam je da u Prijedoru pobijedimo te da to bude pokazatelj za naredne opće izbore. Izdignuti ćemo se iznad svih podjela i sujeta - kazao je Vorenović.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, istakao je kako se govorilo i o tome kako je vlast ignorisala zahtjeve velikog opozicionog skupa od 2. oktobra u Banjoj Luci.

- Današnji zaključak je da nastavimo sa protestima protiv aktualne vlasti. O tome kako će to izgledati dogovorit će naš zajednički tim - kazao je Šarović.

Dodao je da će protesta biti, bilo da bude riječ o protestnoj šetnji ili masovnom okupljanju.

- Svi naši protesti imaju jedan cilj a to je da da mijenjanju naše društvo i da probudimo javnost, otpor je jedini način borbe protiv ove vlasti. Neće se desiti ono što vlast očekuje, a to je da bude jedan protest i da se nastavi sve po starom - kazao je, između ostalog, Šarović.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, rekao je kako će klub ovih stranaka i dalje rukovoditi zaključcima skupštine u Banjoj Luci kad je u pitanju sutrašnja sjednica Parlamenta BiH.

- Za razliku od SNSD-a i njihovih satelita mi nikad nećemo raditi na rušenju ugleda NSRS - poručio je Nešić, između ostalog.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo