1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

27.10.2021 / 11:14 Tenis - Položila pet modula

Vanja Stuhli jedini ženski teniski trener u BiH sa položenim najvišim ITF kursom za trenere

Vanja Stuhli jedini ženski teniski trener u BiH sa položenim najvišim ITF kursom za trenere

Vanja Stuhli jedan je od najuspješnijih teniskih trenera u Bosni i Hercegovini. Trenersku karijeru započela je u rodnom gradu Tuzli, a nastavila u Mostaru, gdje i danas živi. Vanja je svoju trenersku karijeru započela rano i već na početku je prepoznata od Međunarodne teniske federacije.

Konstantno napredovanje u trenerskom pozivu je prošlog mjeseca podigla za stepenicu više,  jer je uspješno završila ITF (Internacionalna teniska federacija),  najviši kurs za trenere.

Kurs je trajao šest sedmica od čega su polaznici pet sedmica pratili teoriju putem zoom komunikacije, a zatim su treneri dvije sedmice polagali praktični rad u Valenciji pod vodstvom prestižnih tutora ITF-a profesora Miguela Crespa te profesora Rafaela Martineza.

Kurs se sastojao iz pet modula koje su treneri polagali i to: taktika, biomehanika, psihologija, kondicija, razvoj i planiranje.

Vanja Stuhli je uspješno  polozila svih pet modula, te dva praktična ispita i postala drugi trener u Bosni i Hercegovini koji ima završen ITF trenerski nivo 3.

Ona je također i jedini ženski trener u istoriji BiH sa položenim ITF trenerskim kursom nivo 3.

Stuhli ističe da je jako ponosna i sretna svaki put kad ima priliku stručno se usavršavati i smatra da svako trenersko napredovanje zapravo ima pozitivan uticaj na razvoj igrača i tenisa u Bosni i Hercegovini.

Također se želi zahvaliti Olimpijskom komitetu BiH, Olimpijskoj solidarnosti te Teniskom savezu BiH na ukazanoj prilici i podršci.

Vanja trenutno boravi u Kuvajtu, gdje će narednih nekoliko mjeseci raditi kao trener za tenisku akademiju Rafaela Nadala, sa kojom sarađuje posljednjih godinu dana.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo