10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

27.10.2021 / 19:22 Regija - Skandal u Bijelom Brdu

Boysi pjevali 'Živjela NDH' i 'Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati'

Boysi pjevali 'Živjela NDH' i 'Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati'
Foto: Index

Bad Blue Boysi su danas na gostovanju Dinama u Bijelom Brdu svojim skandiranjem s tribina zasjenili događanja na terenu, na kojem je Dinamo slavio s 3:2 i prošao dalje.

Nedugo nakon što su došli, BBB-i su zapjevali: "Hrvatski mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH", a nakon toga su nekoliko puta uzviknuli "Mi, Hrvati". Početkom drugog poluvremena BBB-i su skandirali "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Skandiranje Boysa nije slučajno, istaknimo da je Bijelo Brdo selo koje se nalazi 15-ak kilometara od Osijeka, a prema zadnjem popisu stanovništva, od 1961 stanovnika većina je srpske nacionalnosti.

Nakon utakmice Index je kontaktirao Policijsku upravu Osječko-Baranjsku, iz koje su otkrili da policija aktivno traga za navijačima zbog spornog skandiranja.

"Osječka policija uhapsila je dvojicu navijača, nalaze se na krim-istraživanju. Nastavljaju rad dalje kako bi identificirali i ostale", rekli su iz policije.

Podsjetimo, Nezavisna Država Hrvatska, koju su BBB-i spomenuli, bila je fašistička tvorevina koja je na prostoru Hrvatske trajala od 1941. do 1945. godine te je bila pod protektoratom nacističke Njemačke.


(Index)

Izdvajamo