8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

14.11.2021 / 17:59 Auto-Moto - Najveći u historiji

Legendarni Valentino Rossi odvozio posljednju utrku u veličanstvenoj karijeri

Legendarni Valentino Rossi odvozio posljednju utrku u veličanstvenoj karijeri
Foto: Twitter
Francesco Pecco Bagnaia je na zadnjoj trci ove sezone u Valensiji, ali sve je palo u drugi plan jer je ovo bila zadnja trka u karijeri velikog Valentina Rossija.

Bio je ovo četvrti trijumf u karijeri mladog Italijana na Ducatiju, a iza njega drugi je bio Jorge Martín Almoguera iz ekipe Pramac, dok je trećeplasiran bio Jack Miller. Tako je Ducati bio na sva tri postolja.

Rossi je krenuo u trku sa desete pozicije, a na istoj je i završio na kraju. Uspio je se na startu probiti na osmo mesto. Međutim, kasnije su ga prestigli Aleix Espargaro i Enea Bastianini, tako da je legendarni Italijan završio na desetom mjestu.

Devetostruki svjetski šampion trku je počeo u suzama, a tako ju je i završio. Nakon trke odvezao je počasni krug. I veliki Ronaldo Luis Nazario de Lima je došao pozdraviti Rossija. Video poruke su Rossiju poslali brojne poznate ličnosti poput Caseyja Stonera, Andree Pirla, Rafaela Nadala, Maxa Verstappena, Keanua Reevesa…

Od ranije je poznato da je novi prvak Francuz Fabio Quartararo, a ovo je bio i kraj karijere još jednog Italijana Danila Petruccija.

Bio je to posljednji ples Doktora, jednog od najvećih sportista ikada. Grazie, Vale!


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo