-5°C
Mostar 0°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -1°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

24.11.2021 / 19:38 Ostali sportovi - Snooker

Viceprvak svijeta izgubio od 19-godišnjeg amatera

Viceprvak svijeta izgubio od 19-godišnjeg amatera

Ne događa se često da amater pobijedi jednog od najboljih profesionalaca u nekom sportu, ali takva priča danas je stigla iz svijeta snookera.

Viceprvak svijeta u snookeru Shaun Murphy iznenađujuće je ispao u prvom kolu Prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva nakon što ga je sa 6:5 pobijedio 19-godišnji kineski amater Si Jiahui.

Svijet je oduševljen time što je Jiahui uspio napraviti, ali Murphy se ne miri s porazom. U razgovoru za BBC žestoko se obrušio na organizatore turnira, piše Index.hr.

"Zvučat ću kao mrzovoljni starac, ali on uopće ne bi trebao biti na ovom turniru. To nije pošteno, to nije ispravno. Izgubio sam od nekoga tko uopće ne bi trebao biti u ovoj zgradi", rekao je Murphy i dodao:

"Ne znam zašto smo postali sport koji dopušta amaterima da se natječu na profesionalnim turnirima. Pa mi od ovoga živimo. Naletio sam na nekoga tko ne igra pod istim pritiskom kao ja. On je čovjek bez ijedne brige na ovom svijetu, a ja od ovog živim. Nije pošteno."

Oglasili su se i iz World Snookera. Objasnili su kako je Jiahui svoje mjesto na turniru zaslužio kao jedan od vodećih igrača s ljestvice Q Schoola (jedan od oblika kvalifikacijskih turnira).

"Iako možda ima amaterski status, on na temelju svojih rezultata zaslužuje svoje mjesto u našim natjecanjima. Amateri igraju po istim pravilima kao i profesionalci", priopćili su iz World Snookera.(Vijesti.ba)

Izdvajamo