10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

26.11.2021 / 17:06 Fudbal - Gazzetta dello Sport

Džeko je Interu već donio 20 miliona eura, bolji od Lukakua

Džeko je Interu već donio 20 miliona eura, bolji od Lukakua
Foto: Vijesti.ba
Talijanski list Gazzetta dello Sport piše da je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko već nadmašio Romelua Lukakua, a brojke to i potvrđuju.

Iako su mnogi očekivali da će za prvaka Italije odlazak robusnog napadača predstavljati nenadoknadiv gubitak, Džeko se potrudio da to ne bude tako, a čak je nadmašio brojke Belgijanca, prenosi N1.

Gazzetta prenosi da je Edin na prvih 18 nastupa za Inter postigao 10 golova, jedan manje od Lukakua, ali je to uspio za skoro 200 minuta manje provedenih na terenu.

Džeko je golovima protiv Shakhtara u srijedu milanskom timu donio prolazak u nokaut fazu Lige prvaka, dok Belgijanac prije godinu dana protiv istog tima nije uspio učiniti isto, a ostao je tragičar tada sa nekoliko promašaja. Džeko je golovima i plasmanom u nokaut fazu Interu donio dodatnih 20 miliona Eura.

Iako dva napadača imaju sličan postotogak realizacije, naš golgeter prednjači po broju pasova i stvorenih šansi za saigrače, a kada se uzme u obzir da je u redove Nerazzurra stigao bez obeštećenja može se reći da je njegovo dovođenje već sada pun pogodak za ekipu Simonea Inzaghija.

Dijamant je ove sezone na 18 nastupa postigao 10 golova za Inter, a tome je dodao i 3 asistencije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo