8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

27.11.2021 / 17:58 Fudbal - Bundesliga

Nevjerovatan meč Furtha i Hoffenheima

Nevjerovatan meč Furtha i Hoffenheima
Foto: Twitter

Pet utakmica 13. kola njemačke Bundeslige odigrano je u terminu od 15:30 sati, a Freiburg našeg Ermedina Demirovića upisao je novi poraz, dok se Erling Haaland nakon duže pauze vratio na teren golom u pobjedi Borussije Dortmund.

Freiburg je poražen na gostovanju kod Bochuma (2:1). Ovo im je bio treći uzastopni poraz u Bundesligi. Gosti su poveli golom Lienharta u 51. minuti, ali uslijedio je preokret preko Poltera i Pantovića. Naš Demirović ušao je sa klupe u 65. minuti.

Borussia Dortmund je preokretom savladala Wolfsburg na gostovanju (1:3). Domaći su poveli preko Weghorsta u drugoj minuti, a Can je poravnao u 35. iz penala. Malen je u 55. donio prednost Milionerima. Haaland je ušao u 73. minuti s klupe nakon duže pauze, a u 81. minuti pogodio je za konačnih 1:3.

Nevjerovatan meč su odigrali Furth i Hoffenheim (3:6). Za goste tri gola je postigao Bebou i dva Rutter, dok je Meyerhofer pogodio vlastitu mrežu. Za domaće strijelci su bili Leweling, Rillman i Hrgota. Koln je savladao Monchengladbach sa 4:1, dok su Hertha i Augsburg remizirali (1:1).


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo