-7°C
Mostar -2°C
Tuzla -3°C
Banja Luka -1°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

29.11.2021 / 20:45 Košarka - Nakon trijumfa

Bosnić: Bugarska je kvalitetna, mogli smo i ranije završiti utakmicu

Bosnić: Bugarska je kvalitetna, mogli smo i ranije završiti utakmicu

Selektor Vedran Bosnić večeras je s klupe predvodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine do još jedne pobjede, a u Botevgradu je pala Bugarska (75:85).

Nakon utakmice je održana konferencija za medije, a selektor je bio prezadovoljan nakon druge pobjede u dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Prije svega, veoma sam sretan zbog reakcije mojih igrača jer nije bilo lako nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Veoma sam sretan što smo nastavili s pobjedama i pozitivnim stvarima”, rekao je selektor Bosnić.

Dodao je da je tim bio jako motivisan da napravi dobar rezultat.

“Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko, da odmah razjasnimo. Igraju dogo godina skupa, ali mi smo kontrolisali utakmicu i dali su igrači sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići na +20 i ranije završiti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete”, zaključio je Bosnić.(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo