1°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

30.11.2021 / 11:48 Fudbal - Oglasio se i Salihamidžić

U Bayernu razočarani nakon dodjele Zlatne lopte

U Bayernu razočarani nakon dodjele Zlatne lopte
Foto: Screenshot

Lionel Messi je osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu, drugu u nizu nakon 2019. godine. Drugo mjesto je pripalo Robertu Lewandowskom, dok je treći na listi Jorginho.

Prošle godine je nagradu trebao dobiti Lewandowski, ali je zbog pandemije koronavirusa France Football odlučio da neće birati osvajača, pa je poljski napadač ostao zakinut.

"Čast je natjecati se s tobom, Roberte. Mislim da si zaslužio nagradu prošle godine", priznao je i sam Messi na dodjeli nagrade. U Bayernu su razočarani činjenicom da je Lewandowski i ove godine ostao bez Zlatne lopte. Messi je slavio s 33 boda razlike.

"Čestitke Messiju, ali Lewandowski je zaslužio nagradu. Čak i bez Zlatne lopte, svi znaju koliko je dobar. Uzbuđen sam što će i u narednim godinama rušiti rekorde s našim klubom i što će i sljedeće godine biti kandidat za ovu nagradu", rekao je Bayernov predsjednik Oliver Kahn, piše Index.hr.

"Čestitam Messiju. U Bayernu bismo bili presretni da je nagradu dobio Lewandowski, ponosni smo što je izabran za napadača godine. On je primjer kako se profesionalac treba ponašati, sam sebi postavlja ciljeve i zato je jedan od najboljih", dodao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.



(Vijesti.ba)



Izdvajamo