7°C
Mostar 14°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

30.11.2021 / 13:52 BiH - Protestna šetnja

Protest zdravstvenih radnika u Konjicu

Protest zdravstvenih radnika u Konjicu
Foto: Avaz

U toku je mirna protestna šetnja ulicama Konjica, Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Doma zdravlja i Opće bolnice, jer uprkos upozorenjima na teško stanje u kojem se nalaze plate nisu dobili od jula.

Stotinjak zdravstvenih radnika, kojima su se pridružili i doktori obje ustanove, su protestnu šetnju počeli ispred zgrade Opće bolnice, nastavili ulicom Kolonija do Trga državnosti Alija Izetbegović, te nastavili ulicom Luka do Drecelja, gdje su na 10-ak minuta blokirali put M-17. Nakon toga su nastavili dalje, piše Avaz.

Podsjećamo, u petak je Sindikat doktora medicine i stomatologije HNK-a, podružnica Dom zdravlja i Opća bolnica stupio u generalni štrajk, jer, uprkos štrajku upozorenja koji su nedavno održali i time ukazali na težak položaj u kojem se nalaze, nisu naišli na razumijevanje i rješavanje njihovih problema.

Naime, Porezna uprava FBiH je sredinom oktobra blokirala račune Domu zdravlja i Općoj bolnici zbog neizmirenih dugovanja, što je dovelo do nemogućnosti isplate plate zaposlenicima za mjesec avgust, a od ranije im duguju još dvije.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo