24┬░C
Mostar 30┬░C
Tuzla 29┬░C
Banja Luka 29┬░C
Biha─ç 30┬░C
Powered by Dark Sky

30.11.2021 / 13:52 BiH - Protestna šetnja

Protest zdravstvenih radnika u Konjicu

Protest zdravstvenih radnika u Konjicu
Foto: Avaz

U toku je mirna protestna šetnja ulicama Konjica, Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Doma zdravlja i Op─çe bolnice, jer uprkos upozorenjima na teško stanje u kojem se nalaze plate nisu dobili od jula.

Stotinjak zdravstvenih radnika, kojima su se pridru┼żili i doktori obje ustanove, su protestnu šetnju po─Źeli ispred zgrade Op─çe bolnice, nastavili ulicom Kolonija do Trga dr┼żavnosti Alija Izetbegovi─ç, te nastavili ulicom Luka do Drecelja, gdje su na 10-ak minuta blokirali put M-17. Nakon toga su nastavili dalje, piše Avaz.

Podsje─çamo, u petak je Sindikat doktora medicine i stomatologije HNK-a, podru┼żnica Dom zdravlja i Op─ça bolnica stupio u generalni štrajk, jer, uprkos štrajku upozorenja koji su nedavno odr┼żali i time ukazali na te┼żak polo┼żaj u kojem se nalaze, nisu naišli na razumijevanje i rješavanje njihovih problema.

Naime, Porezna uprava FBiH je sredinom oktobra blokirala ra─Źune Domu zdravlja i Op─çoj bolnici zbog neizmirenih dugovanja, što je dovelo do nemogu─çnosti isplate plate zaposlenicima za mjesec avgust, a od ranije im duguju još dvije.(Vijesti.ba)

Izdvajamo