8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

01.12.2021 / 13:40 Ekonomija - BH TechLab platforma

Kahriman: Za inovativne poslovne ideje 15 miliona KM

Kahriman: Za inovativne poslovne ideje 15 miliona KM
Foto: FENA

Na panelu "Inovacije u poduzetništvu i privredi" u okviru ovogodišnjeg šestog foruma inovacija, tehnologija i poduzetništva "Sarajevo Unlimited" jedan od govornika bio je generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.

Naglasio je da je BH Telecom i ove godine ponosni partner događaja "Sarajevo Unlimited" koji je jedan od najznačajnijih regionalnih foruma inovacija i tehnologija te je predstavio sve aktivnosti BH Telecoma koje se odnose na inovacije.

- Predstavili smo našu BH TechLab platformu te javni poziv koji je objavljen. U pitanju je platforma koja se gradi već tri godine usmjerena ka inovacijama i start-upovima u Bosni i Hercegovini te univerzitetima u cilju da se 15 miliona KM utroši na finansiranje inovativnih poslovnih ideja i rješenja - kazao je Kahriman u izjavi za Fenu.

Također, predstavljene su i ostale platforme BH Telecoma u smislu razvoja tehnologija kao i servise koje je u planu implementirati u narednom periodu.

Ovogodišnji forum, osim zanimljivih govornika, organizirane su i panel diskusije u vezi s inovacijama kao faktorima konkurentnosti.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo