8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

14.01.2022 / 08:11 BiH - Naredne sedmice

Očekuju je u Srebrenici: Memorijalni centar objavio sliku Samanthe Power iz '95. godine

Očekuju je u Srebrenici: Memorijalni centar objavio sliku Samanthe Power iz '95. godine
Foto: Twitter

Medijima je potvrđeno da će  administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) naredne sedmice posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Zvanično je najavljen i njen sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, a očekuje se da će se administratorica Power zanimati za rezultate uspješnih projekata koje je podržao USAID u Bosni i Hercegovini uključujući aktivnosti sa dijasporom, turizmom, podrškom bankarskom sektoru i fiskalnim reformama.

No, na Twitteru Memorijalnog centra Srebrenica je objavljena i njena čuvena fotografija iz vremena kada je kao reporter izvještavala iz Bosne i Hercegovine. Memorijalni centar Srebrenica joj se zahvalio na podršci, upućujući očekivanja da će ova američka dužnosnica posjetiti i Srebrenicu.

"Nikada nećemo zaboraviti vaš rad i vašu podršku u posljednje tri decenije", poručuju iz Srebrenice. Ovaj tweet su podijelili brojni članovi lokalne zajednice, ali i aktivisti i novinari iz zemlje i svijeta.

Pozivu da u okviru posjete Bosni i Hercegovini posjeti Srebrenicu pridružile su se brojne javne ličnosti i aktivisti uključujući Biseru Turković, Aleksandra Hemona, Vanju Filipovića, Unu Bejtović, Arduanu Pribinju, Mirnesa Kovača, Almira Šahovića, Haruna Karčića, Hatidžu Jahić, Paula Lowea, Erola Avdovića, Hariza Halilovića, Velmu Šarić i mnoge druge.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo