14°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.01.2022 / 11:43 KORONAVIRUS - Beograd

Brnabić: Skandalozna odluka suda i otvorene laži o vakcinaciji u Srbiji

Brnabić: Skandalozna odluka suda i otvorene laži o vakcinaciji u Srbiji
Foto: Vijesti.ba

Odluka o protjerivanju Novaka Ðokovića je skandalozna i pokazala je kako u nekim drugim zemljama funkcioniše, odnosno ne funkcioniše vladavina prava, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Nevjerovatno mi je da imamo dvije potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja. Kao predsjednica Vlade Srbije nisam sretna, ali ne treba biti ni previše emotivan. Jedva čekam da vidim Novaka Ðokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da nekako zajedno prođemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima", rekla je Brnabić novinarima poslije glasanja na referendumu za izmjenu Ustava Srbije.

Istakla je da su se u Australiji od predstavnika tamošnjih vlasti čule nevjerovatno brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji.

"Otvorene laži u Australiji od strane predstavnika države, koji kaže da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 posto. Mi imamo u ovom trenutku 58 odsto potpuno vakcinisanih, a 37 odsto vakcinisanih trećom buster dozom, što je mnogo bolje nego u mnogim zemljama EU, uključujući Hrvatsku, Estoniju, Rumuniju, Bugarsku i još neke zemlje", navela je premijerka.

Naglasila je da se nada da zahvaljujući glasanju na referendumu o promjeni Ustava takva protjerivanja ljudi nikad neće biti moguća u Srbiji.

"Da to u Srbiji, kad nekome date vizu, znači da ta osoba može da uđe u vašu zemlju, a ne da proputuje pola svijeta da bi je onda samo izbacili", istakla je Brnabić.


(Vijesti.ba / Tanjug)

Izdvajamo