3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

16.01.2022 / 18:21 Rukomet - Evropsko prvenstvo

Herceg: Bilo bi veliko čudo kada bismo iznenadili Španiju

Herceg: Bilo bi veliko čudo kada bismo iznenadili Španiju
Foto: Screenshot

Rukometaši Bosne i Hercegovine sinoć su u Bratislavi doživjeli i drugi poraz na Evropskom prvenstvu, a ovaj put je od njih sa 27:19 bila bolja Češka.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima BiH bio je Mirko Herceg, igrač koji je, kako kaže, iz kreveta igrao ovu utakmicu, pošto je proteklih nekoliko dana imao problema s povišenom temperaturom.

“Igrom nekih viših sila, po dolasku u Slovačku, dobio sam temperaturu i bila je borba tri dana. Doslovno sam iz kreveta igrao ovu utakmicu protiv Češke i ispočetka je stvarno bilo teško, dok nije “probilo”. Kasnije je to bolje izgledalo”, rekao je Herceg i dodao o utakmici:

“Loše smo krenuli i loše završili utakmicu. Igrali smo puno bolje nego što to pokazuje na kraju rezultat i ta razlika je prevelika. Šta je tu je, imamo još jednu utakmicu za pokazati se u najboljem svjetlu.”

Zmajevi sutra potpuno rasterećeno mogu igrati protiv Španije, a Furija je već osigurala plasman u drugu fazu pošto ima dvije pobjede na dva meča.

“Kad ekipa igra i nema šta da izgubi – tada je najopasniji protivnik. Bio bih realan i rekao da bi bilo veliko čudo kad bi iznenadili Španiju, posebno u uslovima u kojim se nalazimo. Nemamo nijednog ljevaka u ekipi i to je veliki problem. Danas smo se testirali i nadam se da neće niko biti pozitivan. Vidjećemo u kojem ćemo na kraju sastavu biti”, zaključio je Herceg.

Utakmica Španija – BiH igra se u ponedjeljak od 18 sati.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo