22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

17.01.2022 / 09:43 SHOW - U Budvi

Gibonni, Nina Badrić i Lepa Brena dobili pola honorara za otkazani doček u Crnoj Gori

Gibonni, Nina Badrić i Lepa Brena dobili pola honorara za otkazani doček u Crnoj Gori

Glavnim muzičkim zvijezdama otkazanog javnog dočeka Nove godine u Budvi, hrvatskom pjevaču Zlatanu Stipišiću Gibonniju i folk divi Lepoj Breni,Turistička organizacija je uplatila 40 hiljada eura, odnosno 17.500, što je polovina dogovorenog honorara.

Ukoliko se u roku od 12 mjeseci ne dogovori njihov novi nastup u Budvi, oni su dužni da vrate novac.

Kako je “Vijestima” kazano, Gibonnijev ugovoreni honorar je bio 80 hiljada eura, dok je Lepa Brena trebalo da dobije 35 hiljada eura. Hrvatska pop pjevačica Nina Badrić je od ugovorenog honorara od 15 hiljada eura dobila polovinu novca, koji treba da vrati, dok njen kolega Petar Grašo, kome je takođe honorar bio 15 hiljada eura, nije ni dobio novac. Pop pjevačica Tijana Dapčević po ugovoru je imala novogodišnji honorar od 12 hiljada eura, od kojih joj je plaćena polovina iznosa, i taj novac moraće da vrati. Mlada muzička zvijezda iz crne Gore Isak Šabanović za novogodišnji nastup trebalo je da dobije 4.000 eura, a novac mu nije ni isplaćivan.

Kako su “Vijesti" pisale, datum koncerta Zdravka Čolića za Novu godinu u Kotoru biće pomjeren. Takvu mogućnost nisu dogovorili u Opštini i Turističkoj organizaciji Bar za gostovanje Dina Merlina, ali su tvrdili da su se, u slučaju da koncert bude otkazan - zaštitili. Na navode dijela odbornika lokalnog parlamenta da je dio sredstava za gostovanje već uplaćen, iako je u pitanju novac građana Bara, “Vijestima” su kazali da je ugovor poslovna tajna. Iz stranke “Biram Bar” su objavili da je direktor lokalne TO Emil Kukalj bez ugovora sa Opštinom za novogodišnji koncert Merlinu uplatio 70.000 eura, nakon čega je on podnio ostavku.

”Imajući u vidu mogućnost zabrane održavanja svih manifestacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ugovor koji smo potpisali sa agencijom koja predstavlja Zdravka Čolića daje mogućnost pomjeranja datuma održavanja na termin o kojem ćemo se naknadno dogovoriti. Sa ostalim izvođačima, učesnicima kao i kompanijama koji su trebali da budu angažovani, imali smo samo usmene dogovore”, kazali su “Vijestima” iz kotorske Turističke organizacije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo