24°C
Mostar 28°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 25°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

21.01.2022 / 19:59 Regija - Beograd

Kao i uvijek pred izbore: Vulin tvrdi da se sprema atentat na Vučića

Kao i uvijek pred izbore: Vulin tvrdi da se sprema atentat na Vučića
Foto: Vijesti.ba

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je posredstvom Evropola i službenih vidova komunikcije između policija, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalizovane grupe koja ima za cilj ubistvo, atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nakon što smo se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije pripadnicii MUP-a i BIA, zajedno sa Evropolom, kao i partnerskim službama od kojih smo informaciju dobili, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, a na njenom čelu je Radoje Zvicer, crnogorski držvaljanin za kojim je Srbija već raspisala poternicu", rekao je Vulin.

Naveo je da je Zvicer organizator i jedan od vođa kavačkog klana odgvoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika ali i organizaciju i naručivanje više ubistava.

" Da li je on ovu grupu, okupio i organizovao sam ili je dobio naredbu od svog političkog vođe tek će utvrditi istraga, a do tada će MUP i BIA o svim saznanjima obavestavati Tužilaštvo za organizovani kriminal", rekao je Vulin na konferenciji za novinare.


(Vijesti.ba / Tanjug)

 

Izdvajamo