8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

22.01.2022 / 17:00 Fudbal - Prijateljski meč

Sarajevo ubjedljivo protiv Ljubuškog

Sarajevo ubjedljivo protiv Ljubuškog
Foto: Facebook
Fudbalski klub Sarajevo rutinski je pobijedio ekipu Ljubuškog u prijateljskom meču rezultatom 4:0.

Na početku utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a onda je u 22. minuti Ahmetović šutirao preko gola. Isti igrač pokušao je i glavom u 31. minuti, no neprecizno. Prijetio je i Ljubuški, a u 36. minuti morao je intervenisati mladi golman Šahinović.

U finišu prvog poluvremena bordo tim je imao dvije velike šanse da dođe u prednost. Prvo je u 37. minuti Ališah glavom poslao loptu preko gola, a potom je u 43. minuti Šabanović bio pred golom Ljubušaka i šutirao, a lopta je otišla pored gola i čini se malo okrznula stativu.

Nakon dvije minute igre u drugom dijelu Sarajevo je povelo. Pidro je ubacio iz kornera, a Dupovac pogodio. Nedugo nakon toga Suljić je iz slobodnjaka šutirao preko gola. Bordo tim je imao još neke šanse, a onda je u 66. minuti Cmiljanić udvostručio prednost Sarajeva nakon greške golmana Ljubuškog.

Nastavila se golijada, a u 76. minuti Ramić je pogodio za 3:0. Nije se mnogo čekalo na novi gol. Tri minute poslije Cmiljanić je postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Do kraja susreta crnogorski napadač imao je još jednu priliku, a prijetio je i Đokanović, no ostalo je 4:0.

Sarajevo je počelo u sastavu: Šahinović, Trako, Šabanović, Palić, Oremuš, Ališah, Kobiljar, Šećerović, Mešić, Ahmetović, Islamović, a u drugm dijelu Vasoski je promijenio cijeli tim, a zaigrali su: Kanurić, Hebibović, Dupovac, Ševelj, Pidro, Đokanović, T. Ramić, I. Ramić, Suljić, Varešanović, Cmiljanić.

Ovo je bio nezvaniči debi za makedonskog stručnjaka na klupi Sarajeva, koje je imalo veliku podršku danas na stadionu Bobovac.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo