7°C
Mostar 9°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

14.03.2022 / 11:25 Rukomet - Novi selektor BiH

Čolina: Fokus nam je na Grčkoj, neće biti lak protivnik

Čolina: Fokus nam je na Grčkoj, neće biti lak protivnik
Foto: FENA

Novi selektor Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Čolina poručio je danas da im je fokus na Grčkoj, iako će igrati bez nekoliko glavnih igrača. Želja mu je, kako tvrdi, pokazati karakter na utakmici u srijedu te u Mejdanu osigurati plasman za dalje.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas zvanično počinje pripreme za mečeve play-offa za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke.

Čolina je naglasio da se na okupljanju zbog povreda nisu pojavili Mirsad Terzić, Senjamin Burić, Adin Faljić, Dejan Malinović i Josip Perić, ali da su naknadno pozvali Amera Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića.

- Grčka je u zaista dobrom nizu. Igraju moderan rukomet, uigraniji su sigurno od naše trenutne ekipe i siguran sam da neće biti lak protivnik. Grčka mijenja stil napada - pojasnio je Čolina, koji će privremeno voditi bh. tim nakon ostavke Ivice Obrvana na mjesto selektora rukometne reprezentacije BiH.

Kao prednost bh. strane, izdvojio je Benjamina Burića kao jaku kariku.

- Mislim da možemo imati tranziciju i da možemo trčati s Grcima. Fanatična odbrana će biti naša velika prednost - kazao je.

Reprezentativac Alen Ovčina tvrdi da su imali veliki peh zbog brojnih povreda saigrača, ali da moraju iznijeti utakmicu na bilo kakav način.

- Teško je, neuigrani smo, ali dat ćemo maksimum - zaključio je.

Rukometna reprezentacija BiH će gostovati Grčkoj u srijedu, 16. marta u Chalkidi, a iste reprezentacije će ponovo odmjeriti snage u subotu, 19. marta u Tuzli.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo