1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

19.03.2022 / 23:32 Rukomet - Nakon poraza u Mejdanu

Burić: Nikada se nisam jadnije osjećao; Čolina želi ostati selektor

Burić: Nikada se nisam jadnije osjećao; Čolina želi ostati selektor
Foto: FENA
Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić nakon dvomeča sa Grcima i ispadanja iz predbaraža za Svjetsko prvenstvo na pres-konferenciji je rekao da su postignuti rezultati trenutno realan odnos snaga na parketu.

- Kada sve uzmem u obzir večeras smo odigrali korketno i to je ono što u ovom trenutku možemo pružiti. Mi smo se radovali u 59. minuti kada smo postigli gol i to govori o karakteru ove reprezentacije, ali... Mi ne tražimo mnogo, nikad nismo tražili, nama je najveća nagrada kada poslije -7 u Grčkoj dočeka nas 3-4 hiljade navijača. Nikad se nisam jadnije osjećao nego večeras. To je neki moj osjećaj - kazao je Burić.

Teško mu je bilo komparirati organizaciju njegovog kluba koji igra u Bundesligi i nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine.

- Ne znam odakle krenuti. Govorimo o igračima iz Premijer lige BiH, ali uz dužno poštovanje gdje su ti klubovi u Evropi. Grčki AEK i Olympiacos su konkuretni u Evropi i u ovoj reprezentaciji su 4-5 igrača iz tih klubova. Ja reprezentativcima nemam šta zamjeriti. Neki su prvi put na okupljanju, dali su sve od sebe, ali... Teško mi je govoriti o organizaciji jer mi je vruća glava i razočaran sam puno. Ne znam ni odakle je početak da se krene nešto mijenjati. Smjena generacija, pa onda molimo da se vrate, ima posla, ali ne znam odakle da se krene - ističe Benjamin Burić.

Rukometna reprezentacija BiH pod vodstvom selektora Tonija Čoline nije uspjela eliminisati Grčku i plasirati se u baraž sa Crnom Gorom.

Selektor Čolina je na vruću stolicu dospio nakon razlaza sa Ivicom Obrvanom i pokušao je zajedno sa reprezentativcima da izbori plasman u baraž.

Međutim, mnogo nerukometnih stvari svalilo se na pleća mladog i ambicioznog stručnjaka koji nakon svega poručuje rukometnim radnicima u BiH da se okrenu radu s mlađim kategorijama.

- Povrijedio nam se Jozinović u 2. minuti utakmice i taj trenutak nismo mogli nadomjestiti. Probali smo se boriti u odbrani koliko god smo mogli. Na poluvremeju smo imali dva gola zaostatka i probali smo napravii čudo, ali nažalost nismo uspjeli. Golman Grčke je u nekim situacijama jako utjecao sa svojim odbranama. Pali smo u mlin i do kraja smo uspjeli samo smanjiti rezultat. Bila je velika želja da popravimo dojam iz Grčke, ali nismo uspjeli - kazao je Čolina.

Od Upravnog odbora RS BiH zavisit će hoće li Čolina ostati selektor reprezentacije BiH.

-  U rukometi sam 24 sata dnevno. Za ove momke bih sve uradio. Životom sam ponosan što sam dio svega ovoga. Momci nisu pričali o problemima, niti spominjali puno toga što se događalo. Oni su heroji za mene i uvijek ću biti na raspolaganju takvim momcima - rekao je Čolina.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo