13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

20.03.2022 / 17:45 Auto-Moto - Velika nagrada Bahreina

Ferrarijev Leclerc ostvario veliku pobjedu

Ferrarijev Leclerc ostvario veliku pobjedu
Foto: Twitter
Spektakularnu trku gledali smo na startu nove sezone i nove ere Formule 1, a u Bahreinu je trijumf ostvario vozač Ferrarija Charles Leclerc!

Leclerc je vodio gotovo sve vrijeme od početka do kraja trke, a tako je čuvenom italijanskom timu donio pobjedu nakon gotovo tri godine.

Potvrđene su tako i visoke ambicije Ferrarija u novoj sezoni, pošto je sada već jasno da imaju jedan od boljih motora, ali i da su odradili sjajan posao na dizajnu bolida.

Na drugom mjestu je do tri kruga prije kraja bio aktuelni prvak Max Verstappen, koji je otprilike na trećini trke vodio veliku borbu s Leclercom. Tri puta ga je prestizao, ali vozač iz Monaka je svaki put imao spreman odgovor i zadržao je lidersku poziciju.

U 55. krugu je Max doživio pravu katastrofu pošto se suočio s problemima na bolidu i morao je da odustane! Potpuna katastrofa Red Bulla upotpunjena je u posljednjem krugu, u kojem se jednostavno ugasio bolid Sergija Pereza, koji je u tom trenutku imao treće mjesto!

Tako je uz mnogo sreće na podijumu završio Lewis Hamilton, čiji je Mercedes bio potpuno neprepoznatljiv i imao je mnogo problema.

Novajlija u timu George Russel završio je odmah iza njega. Slijede u top 10 još i Kevin Magnussen, Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda, Fernando Alonso, i Guanyou Zhou.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo