-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

27.03.2022 / 20:50 Auto-Moto - VN Saudijske Arabije

Nova drama u Formuli 1: Verstappen pobijedio Leclerca

Nova drama u Formuli 1: Verstappen pobijedio Leclerca
Foto: Vijesti.ba
Fantastična i luda trka viđena je u Džedi. U drugoj trci Formule 1 ove sezone Max Verstappen u Red Bullu je četiri kruga prije kraja pretekao Ferrarijevog Charlesa Leclerca i ostvario veliki trijumf.

Verstappen je u 47. krugu preuzeo prvo mjesto po prvi put u trci. Leclerc je imao pravo koristiti DRS, ali je dva kruga prije kraja u prvoj krivini bila žuta zastava zbog kontakta Lancea Strolla i Alexa Albona, tako da nije mogao napasti Nizozemca.

Monežanin je bio veoma blizu aktuelnog prvaka i u posljednjem krugu. Bila je to veoma luda trka. Ništa nije bilo odlučeno do samog kraja. Ipak, Leclerc nije uspio u posljednjoj DRS zoni napasti Nizozemca i Verstappen je na kraju slavio ispred Monežanina.

Ferrari je došao do dvostrukog postolja jer je kao trećeplasirani završio Sainz. Verstappenov kolega iz Red Bulla Sergio Perez osvojio je četvrto mjesto, nakon što je imao pole poziciju. George Russell u Mercedesu je bio petoplasirani, a potom su još u bodovima završili Esteban Ocon, Lando Norris, Pierre Gasly, Kevin Magnussen i Lewis Hamilton.

Leclerc je došao i do najbržeg kruga, tako da je došao do 19 bodova u ovoj trci.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo