13°C
Mostar 22°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

08.05.2022 / 21:33 Rat u Ukrajini - Šef ruske svemirske agencije

Rogozin: U nuklearnom ratu bismo uništili NATO u pola sata

Rogozin: U nuklearnom ratu bismo uništili NATO u pola sata
Foto: Agencije

Šef ruske svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin tvrdi da bi Rusija u nuklearnom ratu uništila zemlje NATO-a u roku od pola sata. Na svom Telegram kanalu je pak pozvao Rusiju da ne dopusti da do toga i dođe.

"U nuklearnom ratu zemlje NATO-a ćemo uništiti za pola sata. Ali to ne smijemo dopustiti, jer će posljedice razmjene nuklearnih udara utjecati na stanje naše Zemlje", napisao je.

"NATO vodi rat protiv Rusije"

"NATO vodi rat protiv nas. Nije to objavio, ali to ništa ne mijenja. Sada je to svima očito. Ukrajinske nacionalne bojne i Oružane snage Ukrajine su potrošni materijal, topovsko meso za NATO, oni su samo operateri koje su obučili instruktori NATO-a koji pritišću poluge i tipke NATO oružja", dodao je Rogozin.

On smatra da je "specijalna vojna operacija" daleko nadišla svoj izvorni smisao i geografiju i naziva je "ratom za istinu i pravo Rusije na postojanje kao jedinstvene i neovisne države".

"Nužna mobilizacija državnog gospodarstva"

Rogozin piše kako je poraziti ekonomski i vojno moćnijeg neprijatelja konvencionalnim oružanim sredstvima moguće samo uz punu solidarnost cijele zemlje s vojskom, kao i mobilizaciju državnog gospodarstva i transfer vojno-industrijskog kompleksa i srodnih industrijskih sektora Rusije na vojnu osnovu.

"I to se mora učiniti odmah i brzo", zaključuje.

(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo