2°C
Mostar 8°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

12.05.2022 / 20:07 Rukomet - Kriza u bh. rukometu se nastavlja

Članovi Upravnog odbora RSBIH podnijeli ostavke

Članovi Upravnog odbora RSBIH podnijeli ostavke
Foto: Vijesti.ba

Rasulo i kriza u bosanskohercegovačkom rukometu raste iz dana u dan, a nakon što su izjave predsjednika Rukometnog saveza Marinka Umičevića šokirale javnost, danas su dva člana Izvršnog odbora podnijela ostavke.

Riječ je o Aleksandru Mijušu i Vojislavu Rađi koji su ostavku priložili i obrazloženje.

“Poštovani,

ovom prilikom Vas obavještavamo da podnosimo neopozivu ostavku na funkciju člana UO RSBIH na koju smo izabrani 26.8.2018. godine.

Razloga za ostavku ima mnogo ali osnovni je nemogućnost rada u organu koji treba biti motor rukometnog sporta u BiH a on to nikako nije.

Pokušavali smo u dosadašnjem radu maksimalno poštovati Statut, zakon I normativna akta Saveza ali očito da neki “nevidljivi ljudi” iz “dubokog hlada” vode politiku Saveza koju mi apsolutno nisamo spremni podržavati i sprovoditi.

Kulminacija je nastala sredinom januara 2022. godine, odlazak reprezentacije na EP, predbaraž za SP, ostavka i odnos prema selektoru, gospodinu Ivici Obrvanu.

Posebno odbijanje potpisivanja ugovora sa BH Telecomom Savez i sve reprezentativne selekcije dovodi u fazu raspada.

Zbog svega navedenog a i zbog mnogo drugih razloga donosimo ovakvu odluku.

Svim rukometnim radnicima, klubovima i navijačima želimo sve najbolje u budućem radu sa nadom da će biti mnogo bolji od nas”, navodi se u ostavci Mijuša i Rađe.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo