9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

13.05.2022 / 16:01 Politika - Banjaluka

Dodik: SNSD će predložiti oba kandidata za individualne funkcije

Dodik: SNSD će predložiti oba kandidata za individualne funkcije
Foto: Milorad Dodik / Vijesti.ba
SNSD će predložiti oba kandidata za individualne funkcije, SNSD je spreman i danas je u SNSD-u uvedeno vanredno stanje vezano za ove izbore koji trebaju da budu u funkciji i pripremi provođenja izbora.

Poručio je to danas na konferenciji za novinare u Banjaluci član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- Ja kao predsjednik sam zadužen da pripremim uputstvo za djelovanje i rad u tim okolnostima same stranke. Ovo su važni izbori, mi se pripremamo da na njima ostvarimo jednu od najboljih pobjeda koju smo imali dosad.

Mi pozdravljamo naš rad sa koalicionalnim partnerima. Smatramo da je koaliciona saradnja dobra i da je ona osnova za dogovore u predizbornom i postizbornom vremenu, da ova koalicija može da računa na podršku u cijelini, a da SNSD u okviru te koalicije kao najveći organizovani politički subjekt ima obavezu i pravo da predloži oba kandidata i to ćemo učiniti kada to termini nalažu - rekao je Dodik.

Ističe da je SNSD danas usvojio odluku o izboru kandidata što će učiniti u narednom periodu, kandidate za liste, kandidata za oba individualna nivoa.

Jednako tako, na svim nivoima gdje se održavaju izbori SNSD će učestvovati, a to znači na nivou za člana Predsjedništva, za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine, Narodnu skupštinu RS, Parlament Federacije i značajan dio kantona u samoj Federaciji i samom Brčko Disktriktu.

- SNSD se organizaciono pripremio, stanje naše organizacije je dobro, i vjerujemo da je konfiguracija koju smo napravili posljednjih nekoliko mjeseci prevagnula na strani podrške SNSD-u - smatra Dodik.

Dodaje da je SNSD obezbijedio stabilno društvo, stabilnu ekonomiju, društvo potpuno bezbjedno, društvo koje nema ekcesa i koje se uspješno bori sa svim oblicima kriminala i korupcije, prenosi ATV.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo