3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

15.05.2022 / 16:17 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Bit će većeg rata, to je realnost

Vučić: Bit će većeg rata, to je realnost
Foto: Agencije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost jutarnjeg programa TV Prva. Vučić je u opširnom gostovanju govorio o nekoliko važnih tema za Srbiju.

Rekao je da očekuje pozitivnu vijest o velikom ulaganju u Srbiji, ali nije želio otkrivati detalje. Detaljnije je pričao o problemima, kazavši kako se treba razmišljati hoće li se moći preživjeti. Istakao je da će naredna zima biti najteža u posljednjih 70 godina i da će sigurno biti nestašice hrane.

Naglasio je da 25 posto svjetskog tržišta neće imati hljeba. Naglasio je da Srbija snosi velike posljedice jer nije uvela sankcije Rusiji. Govorio je i o šteti koju Srbija trpi jer nije uvela sankcije Rusiji.

Sedam američkih producenata, redatelja i glumaca odbilo je doći u Srbiju jer nismo uveli sankcije. Trpimo ogromnu štetu, ali ne tražim zahvalnost ni od koga. Bilo bi lijepo da je ambasador Ruske Federacije bio malo više korektan kad je govorio o tome, ali ne radimo to zbog njih, nego zbog sebe jer znamo koliko su sankcije nepoštene. Živjeli bismo deset puta bolje kad bismo uveli sankcije Rusiji, ali nećemo to učiniti - rekao je Vučić.

Potom je rekao da će rat biti veći nego što je sad i da je realan i nuklearni sukob.

Svi bi htjeli mir, ali da ona druga strana bude poražena. Bit će većeg rata nego što je to sada slučaj. Kineski predsjednik je upozorio Evropu da mora povesti računa o sigurnosti jer ova mala, ograničena kriza u Ukrajini može postati uzrok velikih globalnih sukoba. Ja te sukobe očekujem najesen i zato očekujem tešku zimu. Veći sukob je realnost. Veće su šanse da se dogodi nego da se ne dogodi - istakao je Aleksandar Vučić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo