9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

16.05.2022 / 18:27 BiH - Imenovan novi urednik

Suspendovana glavna urednica IP BHT1 Jelena Radojević-Kapor

Suspendovana glavna urednica IP BHT1 Jelena Radojević-Kapor
Foto: Vijesti.ba

Urednica Informativnog programa BHT-a Jelena Radojević-Kapor danas je suspendovana sa posla odlukom koju je potpisao generalni direktora BHRT Belmin Karamehmedović zbog, kako je navedeno, „teže povrede službene dužnosti“.

Ona se na radno mjesto neće moći vratiti sve dok se pravosnažnom odlukom ne okonča pravosnažni postupak.

Kao zamjerke u radu, pripisuju joj se „nesavjesno i nemarno organizovanje rasporeda rada za Urednike DESK-a“, ali i to što „nije realizovan prenos uživo tokom obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u Ujedinjenim nacijama“. Međutim, prenos uživo je organizovan, ali je agencija AP (preko koje je realizovan prenos) isti prekinula, što je i navedeno u saopštenju BHRT-a, prenose mediji.

Karamehmedović je za novog urednika imenovao Dejana Petrovića.

Ovo je odluka Upravnog odbora BHRT koji je zasjedao danas, a odmah je uslijedila reakcija predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

“Sinhroni napadi na srpske kadrove na BHRT-u koji se nažalost odvijaju uz prećutnu saglasnost članova Upravnog odbora BHRT-a iz Republike Srpske koje je imenovao SNSD, se očigledno nastavljaju. Suspenzija Jelene Radojević-Kapor je jedan u nizu incidenata u ovom javnom servisu. Podsjećam da i pravna služba BHRT trenutno radi bez rukovodioca, odnosno pomoćnika generalnog direktora BHRT za pravne poslove i ljudske resurse što je bila jedna od rijetkih srpskih pozicija na BHRT-u“, kazao je Šarović.

Podsjećamo, Upravni odbor BHRT-a 21.2.2020. je nakon konkursne procedure i na prijedloga generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića, imenovao Jelenu Radojević Kapor za urednicu Informativnog programa BHT1.

Jelena Radojević Kapor je dugogodišnja uposlenica BHRT-a. Mandat urednika Informativnog programa BHT1 traje pet godina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo