6°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

17.05.2022 / 18:11 Politika - Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH

Čović progovorio o prozivkama za prorusko djelovanje

Čović progovorio o prozivkama za prorusko djelovanje
Foto: Arhiv

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović komentirao je u utorak u Vitezu optužbe za prorusko i antidemokratsko djelovanje koje su se posljednjih dana ponovno pojavile u bh. medijskom prostoru.

"Kampanja je počela, sada će biti najrazličitijih dezinformacija u javnosti, iznošenja stajališta, naručenih spinovanja i plaćenih oglasa. Još uvijek neki prepoznaju neke osobe kao predvodnike neke politike. Konkretno, u ovom slučaju hrvatskog naroda. S gnušanjem odbacujem bilo kakve insinuacije koje ste mogli čuti tu i uopće oko proruske ili neke slične politike", ustvrdio je Čović.

Jasno je, kaže, kakvu politiku HDZ BiH provodi.

"HDZ, ali i HNS u cjelini do kraja podržavaju sva stajališta Europske unije i europskih predstavnika. Do kraja smo usuglasili djelovanje s EU diplomacijom, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske koji predvodi taj dio, s našim predstavnicima u EU parlamentu, tako da tim špekulacijama nećemo ostaviti nikakvog prostora na bilo koji način. Mi provodimo civilizacijske vrijednosti, europsku i zapadnjačku politiku", podvukao je Čović.

 

(FENA)

Izdvajamo