8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

20.05.2022 / 17:24 Ostali sportovi - Barcelona

Ferrari najbrži na prvom treningu, Verstappen treći

Ferrari najbrži na prvom treningu, Verstappen treći
Foto: Agencije

Prvim treningom u Barceloni, počeo je vikend Velike nagrade Španije, na stazi Catalunya u Montmellu.

Tandem Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz zabilježili su najbrže vrijeme, ali se mora priznati da su njih dvojica, baš kao i trećeplasirani Max Verstappen, odradili samo jedan brzi krug.

Leclerc je krug prošao za minut, 19 sekundi i 828 hiljaditinke, što je za 79 hiljadita dijela sekunde bilo brže od vremena Carlosa Sainza, koga je burno pozdravila brojna španska publika.

Verstappen je imao zaostatak od 336 hiljaditinki.


Na četvrto mjesto plasirao se George Russell u Mercedesu, sa zaostatkom od 76 stotinki, dok je peto vrijeme ostvario Fernando Alonso u Alpini sa 94 stota dijela zaostatka. U sekundi sa Leclercom bio je još samo šestoplasirani Lewis Hamilton, čiji je zaostatak iznosio 983 hiljaditinke.

U prvih deset, ali sa zaostatkom oko sekunde i po, još su Lando Norris (V. Britanija, McLaren), Pierre Gasly (Francuska, Alpha Tauri), Daniel Ricciardo (Australija, McLaren) i Yuki Tsunoda (Japan, Alpha Tauri).

Kao rezervni vozači, Robert Kubica je u Alfa Romeu zauzeo 13. mesto, Nizozemac Nik de Vries u Wililamsu je bio osamnaesti, a Estonac Juri Vips u Red Bulu (vozio umesto Pereza) posljednjeplasirani, dvadeseti, sa više od četiri sekunde zaostatka za Ferarijima.

Trening broj 2 na programu je u 17 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu HD.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo