8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

20.05.2022 / 22:40 Fudbal - Mostar

Hiljade Mostaraca s Veležom proslavilo osvajanje Kupa BiH

Hiljade Mostaraca večeras na trgu Musala sa fudbalerima Veleža slavi osvajanje fudbalskog Kupa BiH.

To je prvi trofeja Rođenih nakon 36 godina, nakon što su sinoć u Zenici savladali Sarajevo nakom boljeg izvođenja jedaneasteraca.

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 0:0, a pobjednika su odlučili penali. Bilo je 4:3 za Velež, a Rođeni su osvojili prvi trofej nakon 1986. godine!




Prvi se obratio Senad Husnić, predsjednik Uprave Kluba.

Svih ovih godina smo se borili kao jedno i zato ispred nas stoji trofej koji nismo osvojili 36 godina. Došao je na stogodišnjicu Veleža i došao je u nezavisnoj i samostalnoj državi Bosni i Hercegovini - istaknuo je Husnić prenosi Avaz.


Džemil Šoše, direktor Kluba je čestitao stručnom štabu i igračima na uspjehu kao i svima koji su imali uspjeh u osvajanju kupa.

Da nam je neko rekao na ulasku u Premijer ligu da ćemo danas slaviti ovo rekli bismo da je to previše. Svim navijačima i svima redom koji pomažete ovu našu lijepu priču se zahvaljujem. Velež slavi stoti rođendan i upravo trofej je najbolji poklon. Ovo je Veležovo ljeto. Mostar u srcu, Velež do groba - poručio je Šoše.

Erupcija oduševljenja je bila kada se na pozornici pojavio šef stručnog štaba Feđa Dudić.

Koliko vas ima, šta je ovo!?, počeo je svoj govor Dudić i dodao da su navijači najviše zaslužni za ovaj pehar.

Potom se zahvalio svima.

Veliku zaslugu za ovo imaju sve poslijeratne generacije Veleža, koji su ga sačuvali kada su htjeli da ugase ovaj klub. Zatim čovjek kojeg sam naslijedio koji je vodio klub u najtežem periodu Ibro Rahimić. Uprava kluba koja nam je omogućila sve uslove. Moj direktor (Džemil Šoše) koji je s nama 24 sata na dan i koji je moja desna ruka, rekao je Dudić te se zahvalio i osoblju u klubu i svom stručnom štabu.

I na kraju najviše, momci hvala što ste nas usrećili, poručio je Dudić igračima Veleža i obratio se potom navijačima:

A vama poruka, kada bude teško sjetite se ovih momaka koji su donijeli radost i ove noći. Vidimo se na prvoj evropskoj utakmici, idemo dalje, zaključio je Dudić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo