-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C

21.05.2022 / 11:27 Fudbal - Historijska sezona

Zrinjski se danas u sjajnom raspoloženju oprašta od domaćih navijača

Zrinjski se danas u sjajnom raspoloženju oprašta od domaćih navijača
Foto: Agencije

Zrinjski će večeras dočekati Leotar u pretposljednjem 32. kolu m:tel Premijer lige BiH.

Obje ekipe u ovaj duel ulaze rasterećeno s obzirom da su već ostvarile svoje ciljeve. Odavno je poznato da je Zrinjski novi prvak Premijer lige BiH, a Leotar je u prethodnom kolu uspio i matematički obezbjediti opstanak domaćom pobjedom od 2:0 nad direktnim konkurentom za opstanak, Rudarom iz Prijedora.

Zrinjski u ovom meču neće moći računati na dosta igrača:

“Trebao bih uzeti papir pa da pogledam ko je van stroja. Od prije su to Hadžić, Bojo i Juranović. Tičinović je nekako na pola, Ćorluka je imao problema, a sad su Gulišija, Marić, Magdić i Šipovac. Tri juniora smo dali da igraju protiv Slobode i danas nas ima tačno 14. Vidjećemo za subotu jednostavno ko će biti na dispoziciji. Nabrojao sam skoro cijelu jednu ekipu”, rekao je Jakirović.

Iako je na papiru utakmica bez rezultatskog značaja, Plemići se žele pobjedom oprostiti od svojih navijača:

“Mislim da neće biti ni TV prenosa pa se nadam da će doći što više gledatelja da pogledaju meč. Pozivam ih na stadion, a bilo bi lijepo oprostiti se od njih pobjedimo u ovoj historijskoj sezoni za nas“, kaže Jakirović.

Zrinjski će imati i motiv više jer su u lovu na nekoliko rekorda. Plemići su trenutno neporaženi 22 premijerligaške utakmice zaredom, a trenutni rekord drži Željezničar sa nizom od 26 utakmica bez poraza u sezoni 2011/2012.

Također, Zrinjski ima priliku postati prvi klub u historiji m:tel Premijer lige koji je prvenstvo zaključio sa samo jednim porazom. Premijerligaški rekord drži Sarajevo iz sezone 2014/2015 s 2 poraza iz 30 prvenstvenih kola.

Leotar se također može pohvaliti podatkom da se nalazi na 5. mjestu na tabeli ako se posmatraju samo utakmice iz druge polusezone Premijer lige BiH.

Utakmica je zakazana večeras u 19 sati, a pravdu na ovom susretu će dijeliti Frano Jelić. TV prijenos nije omogućen.

Raspored 32. kola PLBiH:

Subota, 21. maj:

19:00 Zrinjski – Leotar

Nedjelja, 22. maj:

16:30 Radnik – Rudar

16:30 Tuzla City – Posušje (Moja TV)

16:30 Sarajevo – Sloboda (Moja TV)

16:30 Borac – Velež (Arena Sport)

16:30 Željezničar – Široki Brijeg (Arena Sport)

(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo