26°C
Mostar 28°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

24.05.2022 / 08:02 Crna hronika - "Austrotherm"

Veliki požar u kompleksu fabrike stiropora u Bihaću

Veliki požar u kompleksu fabrike stiropora u Bihaću
Foto: Agencije

Svi raspoloživi timovi Vatrogasne jedinice Bihać trenutno su angažirani na gašenju velikog požara, koji je jutros oko sedam sati planuo u kompleksu firme Austrotherm.

Uposlenici firme koji su u vrijeme izbijanja požara bili u radnoj smjeni, potvrdili su kako su se svi uspjeli spasiti, odnosno da nema ljudskih žrtava.

- Nas desetak koji smo bili u smjeni, uspjeli smo na vrijeme napustiti proizvodnu halu. Požar je izbio bukvalno u minuti, tako da nismo imali vremena za spašavanje materijalnih stvari. Ne mogu ni opisati kako se osjećam, jer sam 15 godina života i rada ovdje proveo. Tu sam bio od samog početka, doslovno od stvaranja firme. Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu - riječi su jednog od uposlenika firme Austrotherm.

Ova bihaćka firma inače zapošljava više od 50 radnika i do sada je izuzetno uspješno poslavala kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović potvrdio je da su svi raspoloživi vatrogasni, policijski i medicinski timovi na terenu.

 -Za sada ne možemo dati više informacija, s obzirom da intervencija na terenu još uvijek traje - dodao je Beganović.

Građani Bihaća doslovno iz svih dijelova grada mogu vidjeti gusti crni oblak dima, što dovoljno govori i o težini vatrogasne intervencije na mjestu požara.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo