6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

26.05.2022 / 12:07 Fudbal - "Tango D10S"

Predstavljen avion posvećen Diegu Maradoni

Predstavljen avion posvećen Diegu Maradoni
Foto: Reuters
Avion posvećen argentinskoj nogometnoj legendi Diegu Maradoni predstavljen je u srijedu uoči putovanja koje će završiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine, prenosi Sport Klub.

Tango D10S – zrakoplov sa 12 sjedala kojeg financira argentinska fintech tvrtka – dizajniran je kao leteći muzej u znak počasti Maradoni, svjetskom prvaku s Argentinom, koji je preminuo od srčanog udara u studenom 2020.

Na trupu aviona je slika Maradone kako ljubi trofej Svjetskog prvenstva, a i na repu aviona je slika njegovog lica.

Na krilima se nalaze slike oba njegova pogotka iz pobjede Argentine nad Engleskom 2-1 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986.: pogodak ‘Božja ruka’ na lijevom krilu i pobjednički pogodak na desnom.

“Lud sam za Maradonom, ja sam jedan od onih ljudi koji još uvijek gledaju videozapise s Diegom prije nego što zaspu“, rekao je Gaston Kolker, izvršni direktor fintech tvrtke Give and Get.

“Ovo je prvo Svjetsko prvenstvo bez Maradone, a možda i posljednje s (Lionelom) Messijem. Rekao sam, želim napraviti Diegov avion, želim napraviti Diegov avion. I tako smo lansirali Tango D10S.”

“Kada su to vidjeli Maradonini suigrači, koji su njim osvojili Svjetsko prvenstvo 1986., bili su zaprepašteni, bili su hipnotizirani zrakoplovom“, rekao je Kolker na otkrivanju s ostalim članovima te reprezentacije Argentine iz 1986.

Plan je letjeti avionom oko Argentine i na kraju do Katara na Svjetsko prvenstvo u studenom.

Navijači će se moći ukrcati u avion i ostaviti poruku Maradoni u kokpitu, biti u ‘interakciji’ s pokojnim igračem putem umjetne inteligencije i vidjeti uspomene od njega i ostalih igrača iz momčadi iz 1986. godine.

Također će biti dostupan za privatno iznajmljivanje prije nego što bude stavljen na aukciju u dobrotvorne svrhe.

“Ne možemo vjerovati, niti razumjeti ovu ludost, ljubav koja postoji“, rekla je Maradonina kćer Dalma.

“Koliko će daleko navijači ići? Koliko daleko ide zrakoplova.“


(Vijesti.ba)

Izdvajamo