8°C
Mostar 14°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 4°C

23.06.2022 / 10:16 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Vjerujemo u evropsku budućnost regiona

Vučić: Vjerujemo u evropsku budućnost regiona
Foto: Evropsko vijeće
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu, dolazeći na Samit EU-Zapadni Balkan, da je tu da razgovara o evropskoj budućnosti regiona, te da vjeruje da će biti dobrih zaključaka za Zapadni Balkan.

Odgovarajući na pitanja stranih novinara, Vučić je pojasnio da je s premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije, uoči odluke o dolasku u Brisel, razgorao o pitanju odnosa Sjeverne Makedonije i Bugarske, budući da neke zemlje u EU žele da blokiraju početak pregovora Skoplju i Tirani.

Vučić kaže da je došao u Brisel da razgovara s evropskim prijateljima o budućnosti Srbije i regiona.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka, kazao je "ništa", a na to da li se uplašio dolaska u Brisel, kao što su neki tvrdili, poručio je da su prošla vremena u kojima neko može da slobodne i nezavisne države ucjenjuje pristicima.

Na pitanje medija iz regiona da li očekuje kritike na Samitu EU - Zapadni Balkan u Briselu zbog neuvođenja sankcija Rusiji, Vučić je rekao da ima spreman odgovor na te kritike i poručio da Srbija sjedi na svojoj stolici.

- Očekivao ili ne očekivao, dobit će odgovor - rekao je Vučić, na pitanje novinara iz Hrvatske kako gleda na to što su premijer i predsjednik Hrvatske izjavili ranije da Srbija više ne može sjediti na dvije stolice, prenosi Tanjug.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo