8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

26.06.2022 / 18:57 BiH - Sanski Most

Bračnom paru Aganbegović treba pomoć dobrih ljudi

Bračnom paru Aganbegović treba pomoć dobrih ljudi
Foto: NN

Život bračnog para Rasime i Ilijaza Aganbegovića postao je prava noćna mora otkako se Rasima prije tri godine teško razboljela te je u međuvremenu u nekoliko navrata podvrgnuta teškim operacijama. Prije tri godine ona se iznenada razboljela, a ljekari su ustanovili kako se radi o tumoru jajnika.

Obavljen je operativni zahvat, ali zloćudni amalgam se potom proširio na cijelu matericu, pa su uslijedile još dvije teške operacije. Rasima je sada u situaciji da svakih 20 dana putuje na hemoterapije u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a troškovi liječenja umnogome prevazilaze finansijske mogućnosti ovog bračnog para.

Zbog posljedica hemoterapija Rasima je izgubila kosu i kaže kako joj ponestaje snage da se izbori sa svim životnim izazovima.

"Vjerujte mi da mi često dođe da podignem ruku na sebe, jer je ovakav život patnja. Sve košta, odlazak u Bihać, zatim kupovina lijekova i drugo, život je sve skuplji, a niko te ništa ne pita", kaže očajna žena.

S molbom za pomoć obratio nam se Ilijaz, istakavši kako je situacija postala nepodnošljiva, jer sa svojim prihodima nije u stanju da izmiri sve životne troškove. On uzgaja i drži malo stado koza, a planovi da nabavi poljoprivrednu frezu su se izjalovili, jer su ušteđene pare potrošene na Rasimino liječenje.

"Kada bismo bar mogli da dobijemo jednu freza, bilo bi mi puno lakše. Mogao bih zaraditi više novca, a ovako je teško, uvijek moraš moliti drugog za uslugu, a danas ništa više nije besplatno", kaže Aganbegović. Dodaje kako su oni ljudi koji ne mole za pomoć, ali su prinuđeni da je potraže na ovakav način.

Za sve koji žele da im pomognu objavljujemo broj žiro računa: 1990446056990304 kod Sparkasse banke ili više informacija mogu dobiti na telefon: 061/823-067.

(NN)

Izdvajamo