8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

05.08.2022 / 13:23 Fudbal - Premijer liga BiH

Dudić: Protiv Posušja želimo da ponovimo igru, htijenje i zalaganje sa zadnje utakmice

Dudić: Protiv Posušja želimo da ponovimo igru, htijenje i zalaganje sa zadnje utakmice
Foto: FENA

Nogometaši Sarajeva u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Koševu dočekuju ekipu Posušja.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Feđa Dudić na pres-konferenciji prvo se osvrnuo na zdravstveno stanje ekipe, koje je po njegovom mišljenju bolje u odnosu na prošlu sedmicu.

- Marin Aničić je konačno odradio sedam dana treninga sa timom, tako da će sutra biti na raspolaganju. Isto tako raduje nas da je Vlatko Drobarov jučer odradio prvi timski trening. Planiramo da ga stavimo u kombinaciju za predstojeću utakmicu. Muharem Trako je također jučer krenuo s treninzima nakon povrede ramena. Polako se kompletiramo, raduje nas da smo svi na okupu. Nisu svi u istom fizičkom stanju, ali to ćemo nekako dozirati. Sigurno da nas je pogodila vijest da je poslije prijateljske utakmice u Travniku Danijel Avramovski obnovio povredu i pred njim je pauza sedam do 10 dana. To je igrač koji je po kvaliteti možda iznad ove lige. Nadam se će smoći snage i vratiti se jači. Također, ostali smo bez Nihada Mujakića, koji je napravio transfer koji je klub podržao i želimo mu sreću - kazao je Dudić.

U osvrtu na narednog protivnika Dudić je kazao da je ekipa Posušja skup dobrih pojedinaca.

- Imaju nekoliko novih igrača u sredini terena, prije svega dva mlađa igrača, Hanuljak i Brković, koji mogu da naprave dosta problema, kao i igrača koji mi se jako sviđa - Pavkovića, na kojeg ćemo obrati pražnju. Na ostalim mjestima imaju iskusne igrača, kako na zadnjoj liniji tako i na krilnim pozicijama. Međutim, naš cilj je, kao i na svakoj utakmici, da osvojimo tri boda. Želimo da ponovimo igru, htijenje i zalaganje sa zadnje utakmice na Koševu protiv Sloge, kako bi mirnije ušli u nastavak prvenstva - kazao je Dudić.

Stoper "Bordo" tima Marin Aničić izjavio je da na Koševo dolazi motiviran protivnik.

- Ekipa Posušja nije dobro ušla u prvenstvo, ali sigurno da će tražiti šansu i da će biti motivirana, kao i sve ekipe koje dolaze u Sarajevo. Što se tiče same utakmice, uradili smo dobro analizu, to ćemo danas još da ponovimo. Očekuje nas teška utakmica, ali isto tako svjesni smo i mi naše kvalitete. Naše samopuzdanje raste iz sedmice u sedmicu, tako da očekujemo jednu dobru utakmicu u kojoj ćemo uzeti tri boda - kazao je Aničić.

Susret Sarajevo - Posušje igrat će se sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 21 sat.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo