°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

05.08.2022 / 16:13 Fudbal - Stigao za 65 miliona eura

Chelsea doveo najskupljeg beka u historiji

Chelsea doveo najskupljeg beka u historiji
Foto:Twitter
Španski bek Mark Kukurelja (Marc Cucurella, 24) i službeno je postao novi član Čelzija.

Kukurelja je stigao na Stamford Bridž iz Brajtona za 65 miliona eura, plus osam miliona bonusa postavši najskuplji bek svih vremena.

- Zaista sam sretan, pridružio sam se jednom od najboljih klubova na svijetu. Naporno ću trenirati kako bi pomogao momčadi - kazao je Kukurelja.

Brajton je mladog Španca doveo u avgustu prošle godine iz Hetafea za 17 miliona eura, a samo godinu dana kasnije prodao ga je za više od 60 miliona.

Kukurelja je od 2017. do 2020. bio član Barcelone, ali na Kamp Nou nije dobio pravu priliku i veći dio vremena je proveo na posudbama u Eibaru i Hetafeu.

Mladi Špaanac je peto pojačanje londonskog kluba ovoga ljeta. Prije njega u tabor "Plavaca" stigli su Rahim Sterlin (Raheem), Kalidu Kulibali (Kalidou Koulibaly), Karni Čukvuemeka (Carney Chukwuemeka) i Gabrijel Solina (Gabriel).

Klub je objavio i kako je kapiten Sesar Aspilikueta (Cesar Azpilicueta) produžio ugovor do ljeta 2024.

Aspilikueta je u Čelzi stigao u avgustu 2012. iz Marseja te u desetogodišnjem boravku na Stamford Bridžu dogurao do statusa kapitena prvog tima koji je s trakom oko ruke predvodio u više od 200 utakmica.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo