8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

08.08.2022 / 12:01 Fudbal - Bh. reperezentativac

“Džeko ostaje u Interu, za njega nema mjesta u Dortmundu”

“Džeko ostaje u Interu, za njega nema mjesta u Dortmundu”
Foto: Agencije

Od početka prelaznog roka govori se o tome da li će kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko promijeniti sredinu zbog velike konkurencije u napadu Neroazzurra.

Početkom prelaznog roka Inter se pojačao vrativši Romelua Lukakua iz redova Chelseaja, kako bi italijanski tim mogao ponovo računati na Scudetto, koji im je prošle sezone izmakao u korist gradskog rivala Milana.

Dolaskom Lukakua istovremeno su počele špekulacije o Džekinom odlasku, skupa sa još nekoliko stariji igrača, poput Artura Vidala i Alexisa Sancheza. Vidal je napustio klub, Alexis bi to trebao učiniti danas, ali čini se kako bi Džeko mogao ostati u gradu na sjeveru Italije.

Kako piše poznati eskpert za transfere Fabrizio Romano, Džeko neće preći u Borussiju Dortmund, jer tamo za njega nema mjesta, dok bi Sanchez u sljedećim satima trebao raskinuti ugovor sa milanskim timom.

“Nema šanse za Džeku u Dortmundu, jer je BVB već doveo Anthonyja Modestea. Dogovor je postignut.”, napisao je Romano.


Za Džeku su se ovog ljeta, navodno, interesovali brojni klubovi van Italije, a ni povratak u Englesku nije bio van mogućnosti. Čini se, međutim, da će Džeko, barem za sada, ostati u Interu.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo