10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

10.08.2022 / 08:56 SHOW - Bh.pjevač i kantautor

Zabranjena ljubav Dine Merlina: Oteo ju je da bi se tajno vjenčali

Zabranjena ljubav Dine Merlina: Oteo ju je da bi se tajno vjenčali
Foto: Agencije

Pjevač Dino Merlin (59) od svoje 17. godine voli samo jednu ženu – Amelu. Sa njom je u braku duže od tri decenije, imaju dvoje djece, a najzanimljivija od svega jeste njihova ljubavna priča koja je počela skrivanjem i velikom zaljubljenošću.

Iako su se Amelini roditelji protivili njihovoj vezi, jer Dino nije bio imućan, dok je ona bila studentkinja arhitekture iz bogate porodice, njihova ljubav je opstala.

Prva turneja i prazni džepovi

„Borili smo se, krili, ali niko nije mogao da nas rastavi. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću“, rekao je jednom prilikom pjevač.

„Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju. Ali, vrijeme liječi sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem“, prisjetio se Dino.

U moru lijepih trenutaka koje je proveo sa svojom porodicom, pjevač je svojevremeno rekao za bh. medije da nikada neće zaboraviti trenutak kada se sa prve turneje po Jugoslaviji vratio praznih džepova.

„Moja žena je stajala na vratima, sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ‘Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko’. Ja nisam imao ni jednu jedinu marku. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ‘Da, donio sam 100 maraka’.

Dino je više puta isticao da je Amela idealna žena za njega i velika podrška u njegovoj karijeri.

„Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja“, rekao je prije nekoliko godina pjevač.

Kćerka Naida i sin Hamza

Pored supruge, Dino je ponosan i na svoju djecu – kćerku Naidu i sina Hamzu. Za kćerku je oduvijek isticao kako je mnogo skromna, za razliku od sina, koji je u djetinjstvu imao liste narudžbina za oca kada krene na put.

“Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, ‘kavijara i šampanjca’. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvijek bio: ‘Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući’. Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina“, rekao je jednom prilikom popularni pjevač.

I pored ovako uspješne karijere i slave, Dino je porodičan čovek koji živi povučenim životom sa suprugom, djecom, a nedavno i unukom Nezirom kojeg je dobio od sina.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo