17°C
Mostar 18°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

12.08.2022 / 11:05 Crna hronika - Akcija 'Polisa'

Biljeljina: Doktorica i policajka uhapšene zbog prevara na saobraćajnim nesrećama

Biljeljina: Doktorica i policajka uhapšene zbog prevara na saobraćajnim nesrećama
Foto: Arhiv

Doktorica i policajka uhapšene su u akciji 'Polisa', koju je juče sproveo MUP RS.

Na meti su bili osumnjičeni da su pronalazili učesnike saobraćajnih nezgoda, nagovarali ih da naknadno lažno prijave da su povrijeđeni, organizovali pregled kod ljekara koji je falsifikovao ljekarske nalaze, te posredovali kod osiguravajućih društava u naplati nematerijalne štete.

Objavile su ovo Nezavisne novine, dodaju da su u akciji uhapšene četiri žene.

"U pitanju su Slavica Bojić, za koju se sumnja da je organizator, potom Slavica Perković, zatim Sanja Vidaković, doktorica fizijatar i stalni sudski vještak, te Ana Prodanović, policajka", pojašnjavaju izvori "Nezavisnih novina".

Za sada se sumnja da su Bijeljinke djelovale kao organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu bila Slavica Bojić, dok ostale učesnice nisu znale jedna za drugu.

"Sve one su komunicirale sa Bojićevom, prema zasad prikupljenim dokazima", kažu naši sagovornici.

Sumnja se, dodaju izvori, da je policajka dojavljivala kada bi se desila saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih.

"Onda bi, kako se sumnja, Bojićeva angažovala Perkovićevu, a osobe, koje su učestvovale u nezgodi, iako nisu povrijeđene, preusmjeravane su da idu doktorici Vidaković, koja je radila preglede i davala dokumentaciju da je u nezgodama ipak bilo navodnih povreda", kažu naši izvori.

Sumnja se da je na ovaj način oštećeno više osiguravajućih društava, kako iz BiH, tako i iz Srbije. Riječ je, dodaje se, o zasad utvrđenih više od 40 krivičnih djela.

S obzirom da je Prodanovićeva policajac, ona će biti suspendovana i protiv nje će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo