6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

12.08.2022 / 12:14 Crna hronika - Akcija "Transporter"

Određen jednomjesečni pritvor Srđanu Rađeviću i Davorinu Popoviću

Određen jednomjesečni pritvor Srđanu Rađeviću i Davorinu Popoviću
Foto:MUP RS
Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Srđanu Rađeviću i Davorinu Popoviću, osumnjičenima u predmetu Bojan Cvijetić i drugi za organizovani kriminal i druga krivična djela.

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH sa jučerašnjeg ročišta i donio rješenje kojim pritvor Rađeviću i Popoviću može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno 9. avgusta ili do nove sudske odluke.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Suda BiH.

Srđan Rađević osumnjičen je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droge, a Davorin Popović krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima neovlašćeni promet droge, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i krijumčarenje.

Njih dvojica su uhapšenu u nastavku akcija "Transporter"i "Storidž".

(Vijesti.ba / Avaz)

 

Izdvajamo