10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

12.08.2022 / 15:22 Regija - Pozvao na linč

Srpski episkop prokleo Anu Brnabić i gej paradu

Srpski episkop prokleo Anu Brnabić i gej paradu
Foto: Agencije

Episkop banatski Nikanor u skanaloznom istupu prokleo je premijerku Srbije Anu Brnabić i sve one koji će sudjelovati na EuroPrideu u rujnu u Beogradu, a čak je izjavio da bi protiv sudionika upotrijebio i oružje.

''Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću joj ni ime spomenuti? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vjere, niti našeg porijekla, već neprijatelj i ona danas nama propovijeda da ne postoje otac i majka. Ustat ćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Proklet ću svakoga tko ovo propovijeda. I oružje bih upotrijebio da ga imam", poručio je u nedavnom istupu episkop banatski Nikanor.

Srpsku premijerku Anu Brnabić je nazvao ''kćeri i unukom srpskih koljača'', a pozvao je i svećenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, javlja Nova.rs

Govor mržnje vladike SPC-a u kojem je prekršio i zakon jer je javno diskriminirao pojedince i grupu, a potom i pozvao na nasilje i linč izazvao je mnogobrojne osude na društvenim mrežama, a komentirao ga je i Goran Miletić, programski direktor Pridea.

(Vijesti.ba / Dnevnik.hr)

Izdvajamo