8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

13.08.2022 / 12:52 BiH - Prvi u regiji

Otvoren 'Premium Showroom': BH Telecom je promijenio paradigmu u BiH

U Sarajevu je danas svečano otvoren prvi BH Telecom Premium Showroom "Od ideje do uspješne priče".

BH Telecom Premium Showroom, danas je zvanično otvoren u Sarajevu, i prvi je prodajni centar ove vrste u regiji, koji ima za cilj prezentacije i pružanja svih usluga BH Telecoma na jednom mjestu. Objekat se prostire na oko 750 m2, a adaptacija i pripremanje prostora je trajala preko tri mjeseca, kako bi bio predstavljen brojnim građanima i gostima tokom Sarajevo Film Festivala. U prvoj fazi projekta je zvanično predstavljen Premium Showroom, dok će u narednoj fazi otvoriti objekat za razvoj platformi u koje BH Telecom aktivno investira.

„Naša vizija je bila da u okviru festivalskog perioda za sve naše korisnike usluga i posjetioce, upriličimo otvaranje prve faze realizacije projekta Premium Showrooma. U narednoj fazi planiramo razvoj platformi koje već gradimo, poput prostorija za AV produkciju, kreiranje pilot projekata, pisanja scenarija, platformi za start up-e i poslovne korisnike“, istakao je Sedin Kahriman, direktor kompanije BH Telecom. Kako je najavio ovim se BH Telecom potpuno otvorio prema korisnicima, koji na ovakvim prodajnim mjestima mogu imati uvid u kompletnu ponudu i doživjeti najsavremenije korisničko iskustvo.

U narednom periodu se očekuje otvaranje još četiri BH Telecom Premium Showrooma u BiH.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman rekao je kako kompanija nastavlja putem razvoja i investicija. Naglasio je u tom smislu važnost BH Content Laba,  platforme preko koje je do sada ralizovano više serija i filmova, a serija "Kotlina" Danisa Tanovića će imati premijernu projekciju večeras na SFF-u i u septembru na MY TV, odnosno na Moja TV.

Kroz višemilionska ulaganja BH Telecom danas angažuje veliki broj filmskih radnika, domaćih glumaca, domaćih scenarista, reditelja , ali i vodi računa o svojim klijentima te kontinuirano unaprijeđuje usluge.

Kako je istakao Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala uloga BH Telecoma potpuno je promijenila paradigmu u bh. kinematografiji.

„Već danas su snimajući dani u Sarajevu najmanje četiri puta veći nego prije ulaska BH Telecoma u razvoj ove grane, a blizina ovog BH Telecom Premier Showrooma i Festivalskog trga samo će pojačati sinergiju naših kompanija“, rekao je Marjanović i dodao da je pred nama jedan ogroman rast zahvaljujući BH Telecomu.

"Kreiranje sadržaja nije nešto što sada fali već svako ko se obrazuje za ovu vrstu posla sada ima posao i ima za što da ostane i bavi se onim za što se školovao", rekao je Marjanović.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je prepoznala važnost povezivanja dva najjača domaća brenda, i spremna je i dalje aktivno učestvovati u njihovom razvoju.

„Kao većinski vlasnik BH Telecoma, Vlada FBiH se ponosi njihovim radom, a ovaj Showroom, najmoderniji u BiH je posljednji dokaz toga. BH Telecom je kompanija koja zna da je izgradnja dugoročnog odnosa  ključ uspješnog poslovanja. Čestitamo svima na realizaciji projekta i ovim možemo najaviti novu telekomunikacijsku eru u našoj zemlji“, izjavio je Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH, čijim je obraćanjem zvanično otvoren prvi BH Telecom Premium Showroom.

U postupku nabavke učešće je uzelo 12 kompanija, kako bi se konačni ugovor potpisao sa arhitektonsko izvođačkim konzorcijem AHN Group i Alprom d.o.o. Sarajevo, a realizacija investicije u prvoj fazi je iznosila oko 900.000 KM.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo